Helix Kapital investerar i Spring Media och Future Sports Agency

Helix Kapital investerar i den internationella sportmedieagenturen Spring Media samtidigt som målbolaget går samman med Future Sports Agency för att stärka bolagets ledande position på den nordiska sportmediamarknaden och accelerera internationell expansion.

Spring Media grundades 2011 av Hans Svelander, José Moreno och Torsten Billing. Bolaget har etablerat en position som helhetsleverantör på internationella sportmediamarknaden och har idag över 50 anställda på fem internationella kontor.

– Det blir oerhört spännande att tillsammans med Future Sports Agency och Helix Kapital ta nästa steg på vår tillväxtresa. Future Sports Agency kompletterar oss väl med deras erfarenheter från köparsidan av sportmediamarknaden och samtidigt möjliggör investeringen från Helix Kapital att vi kan accelerera utvecklingen av bolaget med bland annat fler företagsförvärv i Sverige och internationellt, säger Tobias Osmund, VD på Spring Media.

– Sammanslagningen ger ett starkt tillskott till Spring Medias verksamhet och vårt erbjudande mot rättighetsinnehavare. Vi har en unik position på marknaden och kan erbjuda allt ett förbund, en liga eller en klubb behöver för att stärka sin mediaprodukt med rådgivning och strategi, rättighetsförsäljning, produktion, streamingtjänster och sponsorpaketeringar, säger Hans Svelander.

Future Sports Agency drivs av Manfred Aronsson och Jacob Leander-Olsson. Tillsammans har de över trettioårs erfarenhet från TV-marknaden. Future Sports Agency representerar idag bland annat HockeyAllsvenskan och Stockholm Open.

– Vi har följt Spring Media i flera år och är verkligen imponerade över vad teamet byggt upp. Sportmarknaden förändras snabbt och Spring Media har skickligt identifierat dessa möjligheter, gjort smarta förvärv och skapat ett modernt, flexibelt erbjudande mot marknaden. Vi tar med oss våra erfarenheter från TV- och streamingsidan, liksom idéer och uppdrag från Future Sports Agency för att tillsammans bygga vidare och skala upp, säger Manfred Aronsson, VD på Future Sports Agency.

Villkoren för affären offentliggörs inte.


Kontaktuppgifter

Stefan Lambert, Partner Helix Kapital
stefan.lambert@helixkapital.se, +46 70 216 65 69

Tobias Osmund, VD Spring Media
tobias.osmund@springmedia.se, +46 70 630 01 34

Manfred Aronsson, VD Future Sports Agency
manfred@futuresports.se, +46 70 833 55 74

Om Helix Kapital

Helix är ett svenskt tillväxtorienterat investeringsbolag som investerar i mindre onoterade nordiska bolag. Helix Kapital söker verksamheter med bevisade och lönsamma affärsmodeller, oberoende av bransch. Se www.helixkapital.se för ytterligare information.

Om Spring Media

Spring Media är en internationell sportmedieagentur med huvudkontor i Stockholm. Spring Media har marknadsledande expertis inom de tre affärsområdena rättigheter, produktion och och distribution. Bolaget har ett globalt nätverk med kontor i Sverige, Frankrike, Storbritannien, Lettland, Mexiko och Kazakstan och hanterar mer än 30 000 timmar direktsänd sport årligen till över 450 mediebolag runt om i världen. Spring Media innefattar även dotterbolagen StayLive (Streamingplattform), Sportacentrs (Produktionsbolag) och Fanseat (Digital sportkanal). Se www.springmedia.se för ytterligare information.