Helix Kapital invests in L5 Navigation Systems

Helix Kapital partners up with L5 Navigation Systems AB, a leading company within high-precision machine control and surveying systems, to support their continued growth journey. L5’s founders and shareholders will together with Helix accelerate the company’s expansion globally.

L5 Navigation Systems har framgångsrikt kombinerat systemdesign och utförande med egenutvecklad hård- och mjukvara. Bolagets kunder utgörs av entreprenadbolag, myndigheter och teknikbolag i och utanför Norden. Bolaget har idag 30 anställda med huvudkontor i Luleå och dotterbolag i Norge och Finland.

”L5 Navigation Systems grundades 2013 med syfte att utveckla och erbjuda nästa generations positioneringssystem för avancerad styrning av special- och entreprenadmaskiner. Vi har idag etablerat oss som en ledande aktör i Norden inom system för jordförflyttande maskiner och ledande internationell aktör inom positioneringssystem för specialmaskiner såsom borriggar. Med Helix Kapital som ägarpartner ser vi goda möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa genom satsningar på såväl nuvarande som nya geografiska marknader, både organiskt och genom förvärv” säger Martin Lindgren, medgrundare och VD för L5 Navigation System.

Financial terms of the transaction are not disclosed.

Contact information:

L5 Navigation Systems:

Martin Lindgren, VD

mobile: +46 (0)72 528 99 97

Helix Kapital:

Joakim Karlsson, Partner

phone: +46 (0)73 390 44 35

Om L5 Navigation Systems:

L5 Navigation Systems AB är ett företag som utvecklar och säljer positioneringslösningar för kunder i olika branscher. Bolagets djupa expertis inom maskinstyrning och GNSS-mätning ger möjlighet att kunna kombinera de bästa och mest prisvärda lösningarna på marknaden, och på så vis skapa maximal kundnytta till rätt pris. Bolaget har sitt huvudkontor i Luleå. Se www.l5navigation.se för ytterligare information.

About Helix Kapital:

Helix är ett svenskt tillväxtorienterat investeringsbolag som investerar i onoterade småbolag i Norden. Helix Kapital söker verksamheter med bevisade och lönsamma affärsmodeller, oberoende av bransch. Se www.helixkapital.se för ytterligare information.