Heda Skandinavien acquires Upplands Stängsel

Heda Skandinavien acquires Upplands Stängsel AB and becomes Sweden's largest company in area security

Heda Skandinavien, Sweden's leading company in installation and service of perimeter security, continues its rapid expansion. On 18 November 2018, the Group acquired Heab Stängsel AB and now Heda is acquiring Upplands Stängsel AB. The acquisition means that Heda now has a turnover of just over SEK 340 million and 150 employees.

Heda Skandinavien har tecknat avtal om att förvärva 100 % av aktierna i Upplands Stängsel AB. Affären är fullt genomförd den 24 januari 2019. Upplands Stängsel har sedan starten 2004 blivit en av landets starkaste aktörer inom områdesstängsel och har idag 30 anställda och omsätter 80 MSEK. Upplands Stängsels VD Magnus Lind fortsätter att leda verksamheten från Arlandastad med avdelningar i Uppsala, Österhaninge och Falun.

"For us at Upplands Stängsel, the acquisition is of course extremely exciting as many of our customers are planning new construction projects that require high quality and delivery reliability. Together with Heda Skandinavien we will become an even stronger company that can grow faster and serve our customers even better", says Magnus Lind, CEO of Upplands Stängsel.

"Through the acquisition of Upplands Stängsel, we further strengthen our position as Sweden's leading company in installation and service in area security with a focus on high security. Thanks to our two recent acquisitions of Heab Stängsel AB and Upplands Stängsel AB, we are now Sweden's largest nationwide company in perimeter security and can offer our customers the same high level of service throughout the country," says Håkan Fälting, CEO of Heda Skandinavien.

Om Heda Skandinavien:

Heda (Hedask Skandinavien AB) grundades 1991. Bolaget är ledande i Sverige inom installation och underhåll av system för områdesskydd och områdessäkerhet med fokus på högsäkerhet. Bolaget leds från huvudkontoret i Nyköping och har avdelningar i Göteborg, Jönköping, Falun, Kiruna och Luleå. Verksamheten omsätter drygt 340 MSEK och har 150 anställda.

Om Upplands Stängsel AB:

Upplands Stängsel AB startades 2004 och är en fristående leverantör och montör av flera olika säkerhetsprodukter samt områdesskydd. Företaget levererar och monterar allt från villastängsel till komplexa lösningar för stora industrier. Bolaget leds från Arlanda Stad och har avdelningar i Uppsala, Österhaninge och Falun. Verksamheten omsätter 80 MSEK och har 30 anställda.