Helix Kapital invests in Heda Skandinavien

Heda Skandinavien ("Heda"), a leading company in the installation and service of perimeter protection, has acquired Helix Kapital ("Helix") as its new majority shareholder. The current management of Heda will remain as a significant minority shareholder and, together with Helix as active owner, will pursue a strategy of further expansion.

Heda har efter starten för drygt 20 år sedan etablerat sig i Sverige som en av de ledande installatörerna av områdesskydd med fokus på högsäkerhetssystem till offentlig sektor och företagskunder. Heda fokuserar på installation och underhåll av bl.a. stängsel, grindar, passer- och övervakningssystem för områdesskydd och områdessäkerhet.

“Heda står inför en mycket spännande framtid. Professionella kunder inom bl.a. kraftindustrin, kriminalvården och verksamheter med ansvar för kritisk infrastruktur ställer allt högre krav på design, installation och underhåll av system för områdesskydd och områdessäkerhet. Heda är, med sina erfarna medarbetare och unika referenslista, väl rustat för fortsatt tillväxt på denna marknad.” säger Håkan Fälting, verkställande direktör för Heda.

Financial terms of the transaction are not disclosed.

För ytterligare information om Heda, vänligen kontakta:

Håkan Fälting, VD

Tel + 46 70 544 82 14

E-post:

hakan.falting@heda-skandinavien.se

www.heda-skandinavien.se

Om Heda:

Heda (Hedask Skandinavien AB) grundades 1991. Bolaget är ledande i Sverige inom installation och underhåll av system för områdesskydd och områdessäkerhet med fokus på högsäkerhet. Bolaget leds från huvudkontoret i Nyköping och har avdelningar i Göteborg, Jönköping och Falun. Verksamheten omsätter ca 200 MSEK och har 105 anställda.

About Helix Kapital:

Helix är en svensk investeringsfond som investerar i lönsamma, högkvalitativa småbolag i Sverige. Helix fokuserar på företag med tillväxt- och utvecklingspotential där Helix kan agera som partner i att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Helix till att företagen uppnår sin fulla potential.