Helix Kapital investerar i Sensebitkoncernen

Helix Kapital går in som ny huvudägare i Sensebitkoncernen, marknadsledare i Norden inom datainsamling och analys av trafikinformation. Medgrundare och ledning kommer tillsammans med Helix Kapital att accelerera bolagets expansion.

Sensebit har tillsammans med dotterbolaget Trafikia lång erfarenhet inom insamling och analys av trafikdata och har framgångsrikt kombinerat systemdesign och utförande med egenutvecklad hård- och mjukvara. Bolagets kunder utgörs av myndigheter, kommuner och privata aktörer i och utanför Norden. Bolaget har idag 30 anställda och kontor i Stockholm (huvudkontor), Göteborg, Uppsala, Luleå, Härnösand, Jönköping och Tyskland.

”Sensebit grundades 2008 som ett innovationsbolag i syfte att skapa nästa generations intelligenta transportsystem och vi har idag etablerat oss som Nordens största helhetsleverantör inom insamling och analys av trafikinformation. Med Helix Kapital som strategisk partner ser vi goda möjligheter att fortsätta vår tillväxtresa genom satsningar på såväl nuvarande som nya geografiska marknader, både organiskt och genom förvärv” säger Fredrik Zettergren, medgrundare och VD för Sensebitkoncernen.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Helix Kapital:
Joakim Karlsson, Partner
mobil: +46 (0)73 390 44 35

Sensebit:
Fredrik Zettergren, VD
mobil: +46 (0)70 552 96 07

Om Helix Kapital:
Helix är ett svenskt tillväxtorienterat investeringsbolag som investerar i onoterade mindre bolag med huvudfokus på Sverige. Helix Kapital söker verksamheter med bevisade och lönsamma affärsmodeller, oberoende av bransch. Se www.helixkapital.se för ytterligare information.

Om Sensebitkoncernen:
Sensebit med dotterbolaget Trafikia är marknadsledare i Norden inom insamling och analys av trafikinformation med fokus på kunder inom den offentliga sektorn. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm. Se www.sensebit.se för ytterligare information.