Heda Skandinavien förvärvar Upplands Stängsel

Heda Skandinavien förvärvar Upplands Stängsel AB och blir Sveriges största företag inom områdessäkerhet

Heda Skandinavien, Sveriges ledande företag inom installation och service av områdessäkerhet, fortsätter sin snabba expansion. Den 18 november 2018 förvärvade koncernen Heab Stängsel AB och nu förvärvar Heda Upplands Stängsel AB. Förvärvet innebär att Heda nu omsätter drygt 340 miljoner kr och har 150 anställda.

Heda Skandinavien har tecknat avtal om att förvärva 100 % av aktierna i Upplands Stängsel AB. Affären är fullt genomförd den 24 januari 2019. Upplands Stängsel har sedan starten 2004 blivit en av landets starkaste aktörer inom områdesstängsel och har idag 30 anställda och omsätter 80 MSEK. Upplands Stängsels VD Magnus Lind fortsätter att leda verksamheten från Arlandastad med avdelningar i Uppsala, Österhaninge och Falun.

“För oss på Upplands Stängsel är uppköpet naturligtvis oerhört kul eftersom många av våra kunder planerar nya byggprojekt som kräver hög kvalitet och leveranssäkerhet. Tillsammans med Heda Skandinavien blir vi ett ännu starkare bolag som kan växa snabbare och serva våra kunder ännu bättre”, säger Magnus Lind, VD för Upplands Stängsel.

“Genom förvärvet av Upplands Stängsel stärker vi ytterligare vår ställning som Sveriges ledande företag inom installation och service inom områdessäkerhet med fokus på högsäkerhet. Tack vare våra två senaste förvärv av Heab Stängsel AB och Upplands Stängsel AB är vi numera Sveriges största rikstäckande företag inom områdessäkerhet och kan erbjuda våra kunder samma höga servicenivå över hela landet”, säger Håkan Fälting, VD för Heda Skandinavien.

Om Heda Skandinavien:

Heda (Hedask Skandinavien AB) grundades 1991. Bolaget är ledande i Sverige inom installation och underhåll av system för områdesskydd och områdessäkerhet med fokus på högsäkerhet. Bolaget leds från huvudkontoret i Nyköping och har avdelningar i Göteborg, Jönköping, Falun, Kiruna och Luleå. Verksamheten omsätter drygt 340 MSEK och har 150 anställda.

Om Upplands Stängsel AB:

Upplands Stängsel AB startades 2004 och är en fristående leverantör och montör av flera olika säkerhetsprodukter samt områdesskydd. Företaget levererar och monterar allt från villastängsel till komplexa lösningar för stora industrier. Bolaget leds från Arlanda Stad och har avdelningar i Uppsala, Österhaninge och Falun. Verksamheten omsätter 80 MSEK och har 30 anställda.