Helix Kapital investerar i Holms Industri

Holms Industri AB (”Holms”), Europas främsta tillverkare av redskap för vägunderhåll, har fått Helix Kapital (”Helix”) som ny majoritetsägare. Nuvarande ledning kvarstår och kommer tillsammans med Helix som aktiv ägare driva en strategi för accelererad expansion och produktutveckling.

Holms grundades 1927 och utvecklar, tillverkar och säljer redskap för löpande underhåll av vägar och industriella utomhusytor. Bolaget har utvecklat innovativa produkter och är internationellt ledande inom ett flertal produktnischer. De senaste åren har Holms uppvisat en god organisk tillväxt och omsätter i dag cirka 100 MSEK med försäljning i Norden, övriga Europa, Amerika och Asien. Bolaget har sitt huvudkontor i Motala och har cirka 50 anställda.

Vid sidan av huvudägaren Helix investerar även Holms ledande befattningshavare i bolaget.

”Holms står inför en mycket spännande framtid. Efter en rad genomförda och planerade produktlanseringar har bolaget goda möjligheter att kraftigt accelerera sin tillväxt. Vi arbetar på en marknad som tydligt förändras och utvecklas i takt med ökande krav avseende miljö, vägsäkerhet och året-runt tillgänglighet. Med stöd från Helix kommer Holms aktivt kunna delta i och driva utvecklingen av branschen”, säger Carl Gindahl, VD på Holms Industri.

”De senaste åren har Holms utvecklats mycket väl. De satsningar bolaget genomfört på produktutveckling och ökat försäljningsfokus har varit framgångsrika och ledningen har utfört ett fantastiskt arbete i genomförandet av dessa initiativ. Det är med tillförsikt vi lämnar över stafettpinnen till Helix. För Holms innebär en ny ägarstruktur att man kan fokusera fullt på att utveckla bolaget och samtidigt ha fördelarna av en stark ägare som är villig att investera i framtiden.” säger Eva Sandström, representant för tredje generationens ägarfamilj.

Affärens villkor offentliggörs inte.

För ytterligare information om Holms Industri, vänligen kontakta

Carl Gindahl

President and CEO

Holms Industri

+46 0720-80 10 34

Om Holms Industri

Holms Industri AB i Motala grundades 1927. Bolaget är Europas ledande tillverkare av redskap för entreprenadmaskiner såsom sopmaskiner och snöplogar och omsätter cirka 100MSEK, varav hälften utanför Sverige.

Om Helix Kapital

Helix Kapital är en svensk investeringsfond som investerar i lönsamma, högkvalitativa småbolag i Sverige. Helix fokuserar på företag med tillväxt- och utvecklingspotential där Helix kan agera som partner i att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Helix till att företagen uppnår sin fulla potential.